Nieuws

Op 3 mei 2017 werd in het Willem Holtrop Hospice een audit voor een certificaat Prezo Keurmerk Hospicezorg gehouden en behaald met 100% score!

Het hospice is vanaf 2006 bij herhaling voor het HKZ keurmerk Palliatieve Zorg gecertificeerd. Sinds 2016 is er een nieuw Keurmerk beschikbaar voor specifiek Hospice Zorg, ontwikkeld door Perspect en de Associatie voor Hospicezorg Nederland. Dit Keurmerk Hospicezorg gaat nog meer uit van de autonomie van bewoner en hun naasten. Het omvat 18 prestaties welke getoetst worden door beoordeling van kwaliteit door externe auditoren.

Binnen het Willem Holtrop Hospice is gekozen voor een groeimodel. Binnen twee jaar worden 3 certificaten behaald welke worden omgezet in het Keurmerk Hospicezorg.

Basistraining palliatieve zorg - Datum: 7-6-2017

Op de dinsdagavonden 19 september, 26 september en 3 oktober van 19.00 uur tot 22.00 uur vindt de basistraining palliatieve zorg voor verzorgenden en verpleegkundigen in de foyer op Sonnevanck te Harderwijk plaats. Er is nog plek. Heb je belangstelling? Stuur een mail met je naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, functie en organisatie naar n.verweij@willemholtrophospice.nl

Kortgeleden kwam de folder screeningsconsulent oncologische nazorg uit. In deze folder staat wat de screeningsconsulent doet, voor wie een screeningsconsulent oncologische nazorg is bedoeld en wie deze hulp kan bieden.

Start PaTzgroep Nijkerk - Datum: 21-2-2017

In december 2016 vond de startbijeenkomst van de PaTzgroep in de gemeente Nijkerk plaats. PaTz staat voor Palliatieve Thuiszorg. Huisartsen, de coördinator van Hospice Nijkerk Thuis, wijkverpleegkundigen en de palliatief consulent kwamen bijeen om thuiswonende patiënten in de palliatieve fase te bespreken. Het begeleiden van palliatieve patiënten thuis is voor een huisarts intensief. Ook kunnen huisartsen geconfronteerd worden met situaties die vragen oproepen. PaTz heeft tot doel de samenwerking tussen huisartsen, wijkverpleegkundigen en mantelzorgondersteuners te bevorderen en hun deskundigheid te verhogen, waardoor de kwaliteit in de palliatieve thuiszorg toeneemt.

Buurtzorg Nederland bestaat 10 jaar. In Ermelo bestaat het team Noord nu 5 jaar. Dus tijd voor een feestje. Ieder Buurtzorgteam in Nederland (dit zijn er meer dan 900) kreeg een budget van 1000 euro om iets gezelligs te organiseren voor de cliënten en hun naaste. Buurtzorg Ermelo heeft twee teams. Ermelo Zuid ging met haar cliënten en mantelzorgers uit eten in het Jagersnest; een wijkagent hield een presentatie over veiligheid in de buurt. Ermelo Noord vierde het feestje in het Kerkelijk Centrum, met koffie, gebak en natuurlijk een borrel.

Half februari 2017 opent de nieuwe call van het ZonMw-programma Palliantie. Hier vind je de prioriteiten van 2017-2018 en reeds toegekende projecten.

Canon palliatieve zorg - Datum: 21-2-2017

In het kader van het ZonMw programma is de canon palliatieve zorg ontwikkeld: een overzicht van de geschiedenis van de palliatieve zorg.

27 juni: save the date - Datum: 21-2-2017

Op 27 juni van 16.00 uur – 20.00 uur organiseert Septet een symposium in Utrecht.

2 miljoen extra voor vrijwilligers palliatieve terminale zorg Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) stelt vanaf volgend jaar 2 miljoen extra beschikbaar voor vrijwilligers die ondersteuning bieden bij palliatieve zorg. Hierdoor kunnen vanaf 2017 vrijwilligers palliatieve zorg niet alleen actief zijn bij mensen thuis of in hospices, maar in de gehele intramurale zorg, zoals bijvoorbeeld verpleeghuizen en verzorgingshuizen.

Ernstig zieke dak- en thuislozen hebben aan het eind van hun leven meestal wel een dak boven hun hoofd, maar de zorg is complex door het samenkomen van lichamelijke, psychische en sociale problemen.

Pagina 1 van 29Eerste   Vorige   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste