Thema avonden COPD/ hartfalen en ziekte van Parkinson

Op verzoek van de palliatieve netwerken ontwikkelde Graafschap College deze thema avonden.

COPD, Hartfalen en de Ziekte van Parkinson zijn ziektes waarvan de zorgvrager niet meer beter wordt. Zeker in latere stadia van de ziekte heeft de zorgvrager ondersteuning van de zorgverlener nodig met betrekking tot Kwaliteit van Zorg en Leven. Om deze zorgvragers goed te kunnen begeleiden is er kennis van zaken nodig.
Wat houdt de ziekte in? Hoe ontwikkelt het ziektebeeld zich? Wat zijn de persoonskenmerken van zorgvragers met deze ziekte? Is benauwdheid bij COPD en Hartfalen hetzelfde? Wat is de meerwaarde van zuurstof? Herken je de denkstoornissen bij de Ziekte van Parkinson en hoe daarmee om te gaan?

Kortom; Hoe bied je niet alleen fysieke, maar ook psychosociale en spirituele zorg aan zorgvragers met deze ziektebeelden? Op deze en andere vragen gaat Paul Smit (specialist Ouderengeneeskunde en consulent palliatieve zorg) in tijdens deze 2 thema-avonden.

De geaccrediteerde training is bedoeld voor deelnemers met een diploma Verzorgende/Verzorgende IG (of een daaraan gelijkwaardig diploma). Je hebt praktijkervaring met palliatieve zorg. Voorbereiding thuis via e-learning.

Meer informatie en aanmelden klik hier.