Pal voor u

Magazine voor patiënten en naasten dat eenmaal per jaar verschijnt, rond de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg (IDPZ) in oktober.    

Op een laagdrempelige manier komen onderwerpen aan de orde waar mensen mee te maken kunnen krijgen rond een ongeneeslijke ziekte. Het magazine wordt via de Netwerken Palliatieve Zorg in ons land verspreid. Het is een landelijk blad met ingehecht een flyer (regionale informatiegids) met organisaties in de regio die palliatieve zorg bieden. Klik op onderstaande link voor meer over de inhoud en voor regionale informatie uit andere delen van ons land.

Pal voor u 

Pal voor maakt themaboekjes over specifieke onderwerpen. 'Wat als je je leven verliest?' gaat over keuzes maken in de laatste levensfase. Zowel het 'natuurlijk sterven', als palliatieve sedatie en euthanasie komen aan bod, inclusief de verschillen en juridische aspecten. De rol van de huisarts en specialist ouderengeneeskunde bij het sterfproces wordt belicht en er staan praktische tips in voor naasten, gericht op het verlichten van het sterfproces. Palliatieve sedatie en euthanasie worden het meest besproken in de media, maar komen in de praktijk beperkt voor. Sterven blijft een ingrijpende gebeurtenis, toch is het meestal een 'gewoon’ natuurlijk proces.

Als aanvulling hierop het invulboekje 'Notities over het einde van mijn leven', ook te gebruiken als zorgverklaring.

In 2017 verscheen het themaboekje 'Wat kun je doen als je pijn hebt?'

                                                                                                                   

                                                                             

 

 

                   Zorgverklaring               

 

Pal voor u magazine      Pal voor u themaboekje ongeneeslijk ziek kind