X
Nieuws
Roparun en Drenthe Runners zetten zich in voor koppelbedden in Hoogeveen

Roparun en Drenthe Runners zetten zich in voor koppelbedden in Hoogeveen

Een feestelijk moment maandagmiddag in het Jannes van der Sleedenhuis locatie Wolfsbos.

Blije gezichten bij de overdracht van de koppelbedden aan diverse zorginstelingen in Hoogeveen.
(copyright André Weima)

 

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam om geld in te zamelen voor projecten die het leven van mensen met kanker kunnen veraangenamen. Deelnemend team 332, de Drenthe Runners uit Hoogeveen, wil dit jaar tijdens de 28 ste Roparun met hun deelname aandacht vragen voor een specifiek doel van Roparun, namelijk koppelbedden voor meerdere zorginstellingen en het hospice in de gemeente Hoogeveen.

Fysiek dichtbij

Een koppelbed is een logeerbed wat een eenpersoons hoog-laag zorgbed in een handomdraai tot een volwaardig tweepersoonsbed maakt. Op deze manier is het mogelijk om ook wanneer een naaste in een zorgomgeving moet verblijven, nog fysiek dichtbij diegene te zijn. Net als thuis een hand kunnen vasthouden, tegen elkaar aankruipen of samen naar muziek luisteren.

De tien koppelbedden die in de regio Hoogeveen zijn aangeboden zijn door de zorginstellingen Allerzorg, Beter Thuis Wonen, Buurtzorg, De Zorg Zaak, Hospice het Willem de Boer huis, Thuiszorg Icare, Icare locatie Altingerhof, NNCZ Jannes van der Sleedenhuis, De Westerkim, Zorgopmaat Noord en Treant aangevraagd en door de Roparun toegezegd. Hennita Schoonheim, netwerkcoördinator palliatieve zorg Drenthe en Steenwijkerland, heeft het aanvragen van de koppelbedden gecoördineerd.

In heel de provincie Drenthe zijn maar liefst 29 aangevraagde koppelbedden toegezegd. Landelijk worden dit jaar meer 500 koppelbedden ter beschikking gesteld door de Roparun.

Meer dan driehonderd teams

Stichting Roparun beheert de gelden die worden ingezameld door de deelname van meer dan driehonderd teams aan de Roparun. Het geld gaat naar verschillende grote en kleine doelen gericht op ondersteunende zorg aan mensen met kanker en hun naasten. Directeur van de Roparun Wiljan Vloet: ‘Een koppelbed is een project wat aansluit bij het motto van Roparun, namelijk ‘leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’. Het is mooi om te zien dat onze deelnemers, zoals de Drenthe Runners, zich willen inzetten om ook koppelbedden in hun regio te realiseren.’

Drenthe Runners

Team 332 de Drenthe Runners doet in 2019 voor de 8e keer mee aan Roparun. Het team met 24 leden, waaronder de 8 lopers(sters) onder leiding van teamcaptain Arnold Heerts zal in het pinksterweekend starten in Hamburg en finishen in Rotterdam. Het team organiseerde acties om geld op te halen voor de goede doelen van Roparun. De Drenthe Runners en de overige teams vanuit Hamburg zijn op eerste pinksterdag gedurende de middag onder andere aan te moedigen in Dalen bij het 3e kampement van de Drenthe Runners aan de Emmerweg 35.

 

Link naar het artikel op de website van De Hoogeveensche Courant: https://www.hoogeveenschecourant.nl/nieuws/hoogeveen/1015354/roparun-en-drenthe-runners-zetten-zich-in-voor-koppelbedden-in-hoogeveen.html

 

Login of registreer om commentaar toe te voegen.

Theme picker