X
Wensenboekje


Wat vandaag is, kan morgen anders zijn 

Hoe bereid ik me voor? Voor iedereen die wil nadenken over de laatste levensfase is er dit boekje. Een ongeneeslijke en/of chronische ziekte die achteruitgaat. Ervaringen uit je omgeving. Redenen om dit boekje voor jezelf te gaan gebruiken. Als inspiratie, praatstof en/of houvast.  
 

Alleen samen

Samen met familie/ vrienden/ kennissen/ artsen/ zorgverleners kun je de laatste fase van je leven zo aangenaam mogelijk invullen. Omdat er zoveel mensen bij zijn, is het handig om zaken op te schrijven en te delen met alle betrokkenen. 

 

Wat biedt dit boekje?

Handvatten, inspiratie voor gesprekken, tips en hopelijk structuur, rust en inzicht. Met ruimte om je eigen wensen op te schrijven. Nu allemaal gebundeld.


Meer mogelijk

Als jouw wensen bekend zijn, is er misschien meer mogelijk dan verwacht.

De digitale versie is (gratis) te downloaden via onderstaande knop. Deze interactieve pdf kun je bewerken door op de lijntjes te klikken, tekst te vullen en vervolgens op te slaan.  

Downloaden


 

Eén gratis exemplaar van het Wensenboekje kan alleen door inwoners uit Drenthe en Steenwijkerland worden aangevraagd door een mail te sturen naar NPZdrenthesteenwijkerland@gmail.com onder vermelding van 'Wensenboekje' en uw naam, adres, postcode/woonplaats en aantal.

De digitale versie blijft voor iedereen gratis beschikbaar. Aanvragen

 

Ervaringsfilmpjes

Zie mij... en mijn levenseinde

Hoewel er de laatste jaren meer aandacht is voor palliatieve zorg, blijft het moeilijk om tijdig na te denken en te praten over de eigen wensen over het levenseinde. Ieder mens gaat hier op zijn of haar eigen manier mee om. Daarom hebben de Netwerken in Twente  meerdere filmpjes gemaakt van Twentenaren met ervaringsverhalen met de palliatieve zorg. Denk aan patiënten, naasten, mantelzorgers, zorgprofessionals en vrijwilligers.


U wordt doorgelinkt naar de website van de Palliatieve Netwerken in Twente om de filmpjes te bekijken.

Voordat u op onderstaande keuzebalk klikt, is het aan te raden om de "Kijk Tips" van de Palliatieve Netwerken Twente te lezen.

Ervaringsfilmpjes

 

Wensenboekje Netwerken Palliatieve Zorg