X
Met de tijd mee

Er bestaan inmiddels een aantal apps die zeer informatief zijn voor zowel hulpverleners als patiënt en naasten. Hier worden slechts enkele mogelijkheden genoemd.

Unieke rouwapp voor jonge kinderen

Soms kunnen kinderen al op jonge leeftijd te maken krijgen met een verlies in hun naaste omgeving. Dit heeft een enorme impact op hun leven. Het liefst willen we onze kinderen beschermen en behoeden voor het verdriet.

Vanuit de overtuiging dat we kinderen kunnen helpen in het rouwproces door ze te betrekken bij de gebeurtenissen heeft Publicatiebureau In de Wolken een speciale app voor rouwende kinderen ontwikkeld. De app hoort bij het reeds bestaande Bo de Beer (kleur)boekje. De app is voor €1,99 te downloaden in de App Store of Google Play Store. Het kleurboekje is onder andere verkrijgbaar via de website van Publicatiebureau In de Wolken.

Pal voor u - app

In de Pal voor u-app vindt u veel praktische informatie over palliatieve zorg. Welke vormen van zorg zijn er? Van zorg thuis tot in het ziekenhuis of verpleeghuis. Wat is een hospice? Wat kost palliatieve zorg eigenlijk? En meer informatie over lotgenotencontact en levenseinde. De app (Pal voor u, palliatieve zorg) is gratis te downloaden via de Appstore en de Google Playstore op de smartphone.

PalliArts

Deze App is speciaal ontwikkeld voor artsen, maar ook goed te gebruiken voor andere hulpverleners in de palliatieve zorg. Snel overzicht over de beschikbare hospicebedden in de regio, landelijke en regionale richtlijnen bij de hand. Informatiebrochures voor patiënt en naasten vanaf de telefoon naar mailadres cliënt. Consultatie, advies en voorlichting; nummers snel bij de hand. Meer informatie.

Before you leave

Betekenisvolle gesprekken voeren in de laatste levensfase is niet makkelijk. DELA ontwikkelde daarom de app Before you leave. Met de app kun je diepgaande gesprekken voeren met mensen die weten dat ze op korte termijn komen te overlijden. Meer informatie.