X
Nieuws voor Patiënten en Naasten
Continïteit van zorg door wijkteams van Quarijn in de palliatieve fase.

Continïteit van zorg door wijkteams van Quarijn in de palliatieve fase.

Marloes van Loon, Wijkverpleegkundige QuaRijn Thuiszorg, wijkteam Rhenendael, licht toe:

"Na het volgen en behalen van de noodzakelijke E-learning modules zijn we op 1 mei 2019 dan echt van start gegaan! Vanaf nu kunnen de wijkteams cliënten in de laatste levensfase die een morfine en/of dormicum-pomp (CADD-Solis pomp) nodig hebben, behouden en aannemen en hoeven wij deze zorg niet meer door te verwijzen naar andere thuiszorgorganisaties wat voorheen wel gebeurde omdat wij niet bevoegd en bekwaam waren in het gebruik van de CADD-Solis pomp. Op deze manier willen we huidige en toekomstige cliënten nog completere zorg en kwaliteit in de laatste levensfase bieden.

We hebben alle huisartsen en apothekers in Rhenen, Veenendaal, Elst, Leersum en Amerongen persoonlijk benaderd en een brief overhandigd waarin wij aankondigen dat we gaan starten met deze nieuwe ontwikkeling. De wijkteams zijn geschoold in het werken met de CADD-Solis pomp, interventies in de terminale fase, Zorgpad Stervensfase. De pilot wordt na de zomer geëvalueerd en wordt daarna QuaRijn-breed geïmplementeerd, zowel extramuraal als intramuraal. (Start pilot wijkteam Rhenendael, wijkteam Leersum/Amerongen en wijkteam Schermerij).

Ik ben heel blij met deze ontwikkeling en heel trots, want juist deze zorg kun je maar 1x doen en dat wil je goed doen! Niet alleen voor ons en huisartsen is het een mooie ontwikkeling, maar zeker ook voor de cliënt en familie is het veel fijner; op deze manier is er één aanspreekpunt, omdat alle zorg bij één thuiszorgorganisatie blijft".

 

 


Theme picker