Nieuws Hulpverleners

Alles over COVID-19 en palliatieve zorg op Palliaweb

Vanwege de corona-uitbraak wordt heel Nederland op dit moment geconfronteerd met angst voor lijden en sterven. Iedereen die op zoek is naar kennis en informatie over zorg aan patiënten met COVID-19 besmetting vindt nu op Palliaweb informatie, verzameld op basis van overleg met landelijke experts in de 1e, 2e en 3e lijn.
 

Informatie over palliatieve zorg tijdens de corona-uitbraak langs 3 lijnen

Per zorglocatie thuis, verpleeghuis, ziekenhuis of een hospice zijn documenten verzameld langs 3 lijnen: inrichten van beleid, symptoombestrijding, onderliggend lijden. Steeds zijn links naar landelijke sites van relevante partijen opgenomen zoals ook www.coronacentrum.nl

Ga naar: Palliaweb over COVID-19 en palliatieve zorg

Blijf op de hoogte met de nieuwsbrief van PZNL

Met de introductie van Palliaweb is een belangrijke eerste stap gezet in het bieden van een platform waar iedereen die betrokken is bij palliatieve zorgverlening eenvoudig informatie kan vinden maar ook zelf kennis kan delen. In aanvulling op dit kennisplatform starten de leden van PZNL dit voorjaar met één gezamenlijke PZNL-nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief bundelt nieuws en informatie over ontwikkelingen die bijdragen aan betere palliatieve zorg en biedt inspiratie met mooie praktijkvoorbeelden.
 

Inschrijven nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het nieuws in de palliatieve zorg en heb je je nog niet ingeschreven voor de PZNL-nieuwsbrief? Meld je dan eenvoudig aan door het invullen van het aanmeldformulier op Palliaweb. Je ontvangt dan de eerste PZNL-nieuwsbrief in maart.
 

Laat ons weten wat jij wil lezen!

In de PZNL-nieuwsbrief willen we nieuws delen dat voor professionals in het palliatieve werkveld relevant is. We ontvangen hiervoor graag jouw input. Wat zijn onderwerpen waarover jij geïnformeerd wil worden? Laat het ons weten door te mailen met de redactie van de nieuwsbrief via communicatie@pznl.nl.

Jolanda Roelands stopt per 1 juni als projectdirecteur bij Fibula

Jolanda heeft zich de afgelopen zesentwintig jaar vol passie en deskundigheid ingezet voor de palliatieve zorg, onder andere in de rol van medeoprichter van Fibula.

Door haar inzet heeft de ondersteuning van de palliatieve zorg een grote impuls gekregen. Waarbij altijd het uitgangspunt is geweest de beste zorg voor de patiënten en hun naasten in deze fase van het leven.

Lees hier het bericht van het bestuur van Fibula over haar vertrek

Klik hier voor haar persoonlijke boodschap

Filmpje terminaliteitsverklaring VWS online

Eerder meldden we al dat de terminaliteitsverklaring in veel gevallen niet meer nodig is. Dat hebben verschillende partijen uit de zorg afgesproken met VWS. De verklaring zorgde voor veel onvrede onder patiënten en zorgprofessionals, omdat het patiëntonvriendelijk is en voor veel onnodige administratie zorgt. Ter verduidelijking voor de praktijk heeft VWS nu een filmpje ontwikkeld.

PZNL maakte eerder een overzichtelijke factsheet.


Vragen?

Zorgverleners kunnen met vragen en knelpunten die ze in de praktijk ervaren, bijvoorbeeld over financiering, terecht bij het praktijkteam palliatieve zorg (meldpunt@juisteloket.nl of 030-7897878). 

Tevens kunnen zorgverleners met vragen tijdens kantooruren contact opnemen met de zorgverzekeraar, te vinden in dit door Zorgverzekeraars Nederland opgestelde overzicht van zorgverzekeraars met contactgegevens.

124678910Laatste

Theme picker