X
Week van de Palliatieve Zorg 17 t/m 29 oktober 2020

Palliatieve zorg is zorg die je krijgt als je ongeneeslijk ziek bent. De zorg is er voor u en uw naasten. Het doel van palliatieve zorg is dat u deze periode zo goed mogelijk beleeft en nog kunt doen wat u belangrijk vindt. 

In de Week van de Palliatieve Zorg kunt u zich uitgebreid oriënteren op de mogelijkheden van palliatieve zorg in Gooi en Vechtstreek. De hospices houden open huis, er is een theatervoorstelling en een boeklezing.

 

Het programma voldoet aan de corona eisen zodat u de activiteiten veilig kunt bezoeken. Uiteraard kan het zijn dat de situatie wijzigt en dat het programma aangepast of geannuleerd moet worden. Houd daarom de website goed in de gaten.

 


Zaterdag 17 oktober Open dag Hospice Huizen

Locatie:  Gooierserf 126 Huizen
Tijdstip: wordt later bekend gemaakt
https://hospicehuizen.nl/

Medewerkers en vrijwilligers zorgen dat het verblijf in Hospice Huizen zoveel mogelijk aanvoelt ‘als thuis’. U bent van harte welkom om een kijkje te nemen in dit  kleinschalige, vriendelijke hospice.

 

 

 

 

Zondag 18 oktober Open huis online Hospice Kajan Hilversum

Locatie: Online, inloggen vanaf huis
Tijdstip: wordt nog bekend gemaak
https://www.hospicekajan.nl/

Kajan biedt 'high care' verzorging met een eigen team van verpleegkundigen, specialisten, artsen en vrijwilligers. Volg vanuit uw luie stoel een digitale, interactieve rondleiding door het huis. Directeur Meike van der Burgh-Smit geeft informatie en beantwoordt uw vragen over verblijf in het hospice. Daarna kunt u aansluiten voor een gesprek over de laatste levenswensen met verpleegkundige Mascha. Tot slot vertelt vrijwilligers coördinator Christien over vrijwilligerswerk in het hospice.

  
 

 

 

Donderdag 22 oktober rondleiding Hospice de Ster en theater voorstelling

Locatie:  De Beukenhof, Nieuw Loosdrechtsedijk 24, Loosdrecht
Tijdstip:  19.00-21.00 uur
https://inovum.nl/zorg-met-verblijf/beukenhof/palliatieve-zorg/

Hospice de Ster combineert professionele (verpleeghuis) zorg met alle tijd en aandacht voor de laatste levensfase. De avond start met een film-rondleiding door Hospice de Ster. Daarna kijkt u naar het theaterstuk ‘Een mooie dag om weg te vliegen’, een herkenbaar, en soms grappig verhaal over een zieke en stervende moeder, haar dochters en haar man, die er voor haar willen zijn. Gedurende de avond is er volop gelegenheid om vragen te stellen of in gesprek te gaan met aanwezige deskundigen.

 

 

Dinsdag 27 oktober Boeklezing Voltooid leven, roman over een doorleefd afscheid

Locatie:  Koningslaan 2b, Bussum
Tijdstip:  19.30-21.00 uur
https://www.vptzgooienvechtstreek.nl/vptzgooienvechtstreek/

Schrijfster Annerieke de Vries vertelt over de welbewuste keuze van haar moeder om haar ziekte en het sterfproces volledig aan te gaan.  In de lezing die Annerieke over haar boek geeft vertelt zij het verhaal als dochter en mantelzorger. Ook leest zij voor uit de roman. De avond wordt georganiseerd door de VPTZ (Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg). De VPTZ ondersteunt mensen die thuis verblijven met geschoolde vrijwilligers die de zorgtaken van mantelzorgers kunnen verlichten.

  
 

 

 

Woensdag 28 oktober Open dag C’est la Vie-huis Naarden

Locatie: Rijksweg 2-4 Naarden
Tijdstip: wordt nog bekend gemaakt
https://cestlavie-huis.nl/

Leef zoals u wilt leven. De medewerkers en vrijwilligers van het C'est La Vie-Huis begrijpen dat als geen ander. Hier is veel mogelijk. Wilt u een kijkje nemen in dit mooie huis omdat u een verblijf overweegt, of wilt u vrijwilliger worden, dan bent u van harte welkom. Het programma is vanaf 1-9-2020 te zien op de website van het C’est la Vie-huis.

 

 

 

Donderdag 29 oktober rondleiding Hospice de Ster en theater voorstelling

Locatie:  Gooierserf, van Riebeeckweg 50, Hilversum
Tijdstip:  19.00-21.00 uur

Hospice de Ster combineert professionele (verpleeghuis) zorg met alle tijd en aandacht voor de laatste levensfase.  De avond start met een film-rondleiding door Hospice de Ster. Daarna kijkt u naar het theaterstuk ‘Een mooie dag om weg te vliegen’,  een herkenbaar, en soms grappig verhaal over een zieke en stervende moeder, haar dochters en haar man, die er voor haar willen zijn. Gedurende de avond is er volop gelegenheid om vragen te stellen of in gesprek te gaan met aanwezige deskundigen.

 

 

Wilt u op een ander moment een rondleiding of informatie over verblijf in een hospice, dan is dit uiteraard altijd mogelijk. Voor adressen en contactgegevens ga naar https://www.netwerkpalliatievezorg.nl/gooienvechtstreek/Zorg-zoeken 

                                              

Laatst bijgewerkt: 30-8-2020