X
Week van de Palliatieve Zorg 17 t/m 29 oktober 2020

Palliatieve zorg is zorg die je krijgt als je ongeneeslijk ziek bent. De zorg is er voor u en uw naasten. Het doel van palliatieve zorg is dat u deze periode zo goed mogelijk beleeft en nog kunt doen wat u belangrijk vindt.  In de Week van de Palliatieve Zorg kunt u zich uitgebreid oriënteren op de mogelijkheden van palliatieve zorg in Gooi en Vechtstreek.
 

Bestel gratis het magazine PAL voor U 

Wist u dat er een speciaal tijdschrift bestaat over palliatieve zorg? Het magazine PAL voor U staat boordevol informatie over hoe je moet omgaan met ongeneeslijk ziek zijn. U leest over thema's als levensvragen, voeding, bewegen en allerlei vormen van ondersteuning in de laatste levensfase. Het blad komt tot stand in nauwe samenwerking met deskundigen en organisaties op het gebied van palliatieve zorg.

In de Week van de Palliatieve Zorg kunt u het magazine gratis aanvragen (excl. verzendkosten). Stuur een bericht naar info@palliatievezorggooi.nl met vermelding van uw naam en aflever adres.

 

In verband met de aangescherpte corona maatregelen zijn enkele activiteiten geannuleerd of verplaatst naar een later tijdstip. 

 

Zondag 18 oktober Open huis online Hospice Kajan Hilversum

Kajan biedt 'high care' verzorging met een eigen team van verpleegkundigen, specialisten, artsen en vrijwilligers. Volg vanuit uw luie stoel een digitale, interactieve rondleiding door het huis. 

Locatie: Online, inloggen vanaf huis
Tijdstip: 12.00 - 13.00 uur
Aanmelden: https://www.hospicekajan.nl/onlineopenhuis18oktober/

Directeur Meike van der Burgh-Smit geeft informatie en beantwoordt uw vragen over verblijf in het hospice. Vervolgens is er een gesprek over wensen voor de laatste levensfase.  Want als de laatste levensfase is aangebroken, wat zou u dan het liefste willen? Welke zorg vindt u belangrijk? Welke mensen heeft u dan graag om u heen? De uitzending wordt afgesloten met een gesprek over vrijwilligerswerk bij Kajan.

In totaal duurt het Online Open Huis ongeveer 60 minuten. Het informatieve gesprek over Kajan zal 30 minuten in beslag nemen, de informatieve sessies ieder 15 minuten. We verwachten de uitzending rond 13.00 uur af te ronden, afhankelijk van het aantal vragen dat wordt gesteld.

 

17 t/m 29 oktober Rondleidingen op afspraak C’est la Vie-huis Naarden

Locatie: Rijksweg 2-4 Naarden
Tijdstip: op afspraak
Aanmelden: info@cestlavie-huis.nl 
https://cestlavie-huis.nl/

Leef zoals u wilt leven. De medewerkers en vrijwilligers van het C'est La Vie-Huis begrijpen dat als geen ander. Hier is veel mogelijk. Wilt u een kijkje nemen in dit mooie huis omdat u een verblijf overweegt, of wilt u vrijwilliger worden, dan bent u van harte welkom. 

Gedurende de hele Week van de palliatieve zorg kunt u (op afspraak) langskomen voor een rondleiding of een persoonlijk gesprek. U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar info@cestlavie-huis.nl .

 
 
22 en 29 oktober Film-rondleiding Hospice de Ster en theater voorstelling - uitgesteld

https://inovum.nl/zorg-met-verblijf/beukenhof/palliatieve-zorg/

Hospice de Ster combineert professionele (verpleeghuis) zorg met alle tijd en aandacht voor de laatste levensfase.  De avond start met een film-rondleiding door Hospice de Ster. Daarna kijkt u naar twee monologen van Theater Aan de Lijn. ‘Een mooie dag om weg te vliegen’,  is een herkenbaar, en soms grappig verhaal over een zieke en stervende moeder, haar dochters en haar man, die er voor haar willen zijn.

'Ik ben er nog' is een interview met een vrouw die haar leven voltood vindt voor haarzelf en vooral voor haar man. Ze is ervan overtuigd dat ze niet meer verder wil, tot ogenschijnlijk kleine dingen haar gevoel en inzicht omkeren.

Tijdens de avond er volop gelegenheid om vragen te stellen of in gesprek te gaan met aanwezige deskundigen.

 

2 maart 2021 Boeklezing Voltooid leven, roman over een doorleefd afscheid 

Ivm de aangescherpte corona maatregelen is de boeklezing van 27 oktober verplaatst naar 2 maart 2021

Locatie:  Koningslaan 2b, Bussum
Tijdstip:  19.30-21.00 uur
HIER AANMELDEN
Naar de website van de VPTZ

Schrijfster Annerieke de Vries vertelt over de welbewuste keuze van haar moeder om haar ziekte en het sterfproces volledig aan te gaan.  In de lezing die Annerieke over haar boek geeft vertelt zij het verhaal als dochter en mantelzorger. Ook leest zij voor uit de roman. De avond wordt georganiseerd door de VPTZ (Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg). De VPTZ ondersteunt mensen die thuis verblijven met geschoolde vrijwilligers die de zorgtaken van mantelzorgers kunnen verlichten. De lezing is vanege corona verplaatst naar het voorjaar. U kunt zich vast opgeven om verzekerd te zijn van een plaats.

  

 

                                              

Het drukwerk werd verzorgd door Smit - Organisatie van drukwerk  

Laatst bijgewerkt: 16-10-2020