X
Overige scholingen

Basiscursus palliatieve zorg voor verzorgenden niveau 3/4

De netwerken palliatieve zorg in de provincie Utrecht werken samen met het ROC Midden-Nederland bij de basiscursus palliatieve zorg voor niveau 3/4. In 2020 zullen weer cursussen in Utrecht worden georganiseerd. De eerstvolgende basisursus (zes avonden) start in oktober.

In elke setting waar verzorgenden betrokken zijn wordt een beroep gedaan op proactief samenwerken met andere disciplines: of je nu werkt in een verpleeghuis, hospice, thuiszorg of in een kleinschalige (beschermende) wooneenheid. Na het volgen van de cursus kun je o.a. aspecten van palliatieve zorg benoemen op lichamelijk, sociaal, psychisch en spiritueel gebied en op methodische wijze de situatie van een zorgvrager in kaart brengen.

De eerstvolgende basisursus van zes avonden start in oktober.

Meer informatie en aanmelden

De cursus kan ook incompany worden gegeven (kosten ca. €5.000). Meer weten? Neem dan contact op met de netwerkcoordinator

 

Basiscursus palliatieve zorg voor verpleegkundigen niveau 4/5/6

De netwerken palliatieve zorg in de provincie Utrecht werken samen met het ROC Midden-Nederland bij de basiscursus palliatieve zorg voor niveau 4/5/6. Ook in 2020 worden weer cursussen in Utrecht georganiseerd. De eerstvolgende basiscursus (zes avonden) start in oktober.

Als verpleegkundige word je regelmatig geconfronteerd met cliënten die een levensbedreigende aandoening hebben. Palliatieve zorg is een benadering die de kwaliteit van leven verbetert door het voorkomen en verlichten van lijden. De zorg richt zich op het behandelen van pijn en andere problemen op lichamelijk, psychosociaal en spiritueel gebied. Door toenemende complexiteit wordt het steeds belangrijker dat verpleegkundigen de methodiek van palliatieve besluitvorming beheersen, multidisciplinair kunnen samenwerken en adequaat inspelen op de individuele wensen en behoeften van de cliënt.

Doelgroep: Verpleegkundigen die werkzaam zijn in de thuiszorg, verpleeghuiszorg, geestelijke gezondheidszorg, verstandelijk gehandicaptenzorg, in een hospice of in een (kleinschalige) wooneenheid.

De eerstvolgende basisursus van zes avonden start in oktober.

Meer informatie en aanmelden

De cursus kan ook incompany worden gegeven (kosten ca. €5.000). Meer weten? Neem dan contact op met de netwerkcoordinator