Scholingen netwerk


De werkgroep deskundigheidsbevordering bestaat uit zorgmedewerkers uit het netwerk en is verantwoordelijk voor de bij en nascholingen binnen het netwerk palliatieve zorg Noordwest Veluwe.

Meerdaagse basiscursus

De netwerken bieden elk jaar meerdaagse scholingen aan: in elk geval een basiscursus palliatieve zorg voor verzorgenden en verpleegkundigen. Deze scholingen bestaan uit 3 dagdelen en er zijn kosten aan verbonden. Inschrijving staat open voor medewerkers van organisaties die zijn aangesloten bij de netwerken. Aanmelding voor een basiscursus of training kan vanaf twee maanden van tevoren.

Nascholingen

Nascholingen en casuïstiekbesprekingen worden kosteloos of tegen een kleine vergoeding aangeboden aan medewerkers van lidorganisaties. Je ontvangt een bewijs van deelname dat kan worden ingescand in het Kwaliteitsregister (aan accreditatie wordt gewerkt). De bijeenkomsten duren 2 à 3 uur en zijn meestal aan het begin van de avond. Vanaf een maand van tevoren kun je je aanmelden via een digitaal aanmeldformulier.

Heb je een specifieke scholingsvraag, zoek je een incompany (na)scholing, wil je meer informatie of advies? Neem dan contact op met de netwerkcoördinator  Willemien Schep

Inschrijven
Cursus Brein

Cursus Brein

Neurologische problemen bij palliatieve zorg

In Nederland worden jaarlijks 130.000 mensen getroffen door hersenletsel. In de palliatieve zorg zien we steeds meer mensen die naast hun ziekte ook op het gebied van de hersenen problemen hebben of ontwikkelen. Om hen beter te kunnen begrijpen en adequaat zorg te kunnen bieden als verpleegkundige is het van groot belang om zelf meer inzicht te hebben in de werking van je eigen brein.

Geduld is vaak het toverwoord. Ons brein is een ingewikkelde materie maar zie het niet als onmogelijk maar als een uitdaging!

Reactie deelneemster cursus: ‘Aanrader om deze cursus te volgen! Het is verrijkend, herkenbaar en toepasbaar in de praktijk. Het helpt je om gedrag te herkennen en er op een juiste manier op te reageren; heldere opbouw en uitleg van de theorie middels duidelijke presentatie, aangevuld met praktijkvoorbeelden ook aan de hand van korte filmfragmenten. De cursus wordt gegeven door bevlogen en betrokken verpleegkundige en er is voldoende ruimte voor het stellen van vragen. Extra service: samenvatting in folders zodat je aan naslagwerk in klein formaat bij de hand hebt. Voor de toekomst: ik kijk uit naar meer!!’

De scholing is voor verpleegkundigen en verzorgenden die in de palliatieve zorg werken en wordt gegeven door Esther Taribuka, hospiceverpleegkundige hospice Dôme Amersfoort, aandachtsveld neurologie

De avond kost €35,00 per persoon, over te maken op rekening(nog nader bekend te maken) of de avond zelf te voldoen

Maximale aanmeldingen is 15, dus zijn er 2 data gepland:

 

Dinsdag 10 september

of

Woensdag 6 november

 

Waar:    Foyer Sonnevanck

Tijd:       19.00 tot 21.00 uur

 
Datum en tijd
10-9-2019 19:00
Prijs
€35,00
Locatie

Sonnevancklaan 2, 3847 LC Harderwijk

Beschikbare plekken
10 plaatsen