Scholingen netwerk


De werkgroep deskundigheidsbevordering bestaat uit zorgmedewerkers uit het netwerk en is verantwoordelijk voor de bij en nascholingen binnen het netwerk palliatieve zorg Noordwest Veluwe.

Meerdaagse basiscursus

De netwerken bieden elk jaar meerdaagse scholingen aan: in elk geval een basiscursus palliatieve zorg voor verzorgenden en verpleegkundigen. Deze scholingen bestaan uit 3 dagdelen en er zijn kosten aan verbonden. Inschrijving staat open voor medewerkers van organisaties die zijn aangesloten bij de netwerken. Aanmelding voor een basiscursus of training kan vanaf twee maanden van tevoren.

Nascholingen

Nascholingen en casuïstiekbesprekingen worden kosteloos of tegen een kleine vergoeding aangeboden aan medewerkers van lidorganisaties. Je ontvangt een bewijs van deelname dat kan worden ingescand in het Kwaliteitsregister (aan accreditatie wordt gewerkt). De bijeenkomsten duren 2 à 3 uur en zijn meestal aan het begin van de avond. Vanaf een maand van tevoren kun je je aanmelden via een digitaal aanmeldformulier.

Heb je een specifieke scholingsvraag, zoek je een incompany (na)scholing, wil je meer informatie of advies? Neem dan contact op met de netwerkcoördinator  Willemien Schep

Inschrijven
Sterven in verschillende culturen

Sterven in verschillende culturen

Als zorgverlener komen we in aanraking met mensen van verschillende culturen. Het is belangrijk om kennis te hebben van deze culturen om goede zorg te kunnen bieden.

De film ‘Ik heb een dokter in Marokko’ volgt allochtone patiënten en hun familie in Nederland, maar speelt zich tevens af in een Marokkaanse kliniek. De verschillen zijn groot. In de verhouding tussen arts en patiënt bijvoorbeeld, in de rol van de familie of in het brengen van slecht nieuws. 'Ik heb een dokter in Marokko’ is geen blauwdruk voor het omgaan met patiënten uit andere culturen. Daarvoor is elke patiënt en elke cultuur te verschillend, de rituelen rondom levenseinde komen aan bod.

Doel is om mensen die in de zorg (gaan) werken een verrijkend beeld te geven van een andere beleving en verwachting van zorg.

De Film zal 3 maart ingeleid worden door de filmmakers en na de film is er uitgebreid ruimte tot het stellen van vragen aan de filmmakers en geestelijk verzorger Saida.

Datum:                Dinsdag 3 maart

Tijd:                      19.00 tot 21.00 uur

Locatie:               Sonnevancklaan 2, Harderwijk in de Kerkzaal

 

Accreditatie van 2 punten wordt aangevraagd

 

 ‘Ik heb een dokter in Marokko’ is gemaakt door de Nijmeegse filmmakers Nelleke Dinnissen en Paul van Laere (Valadin Film), in samenwerking met Saida Aoulad Baktit.

Nelleke Dinnissen is naast filmmaker met regelmatig opdrachten van het Radboudumc. Paul van Laere is behalve filmmaker ook (wetenschaps)journalist en docent ‘Popularisatie van Biomedische Wetenschap’ bij het Radboudumc.

Saida Aoulad Baktit is Islamitisch geestelijk verzorger bij de Dienst Geestelijk Verzorging en Pastoraat van het Radboudumc.

 
Datum en tijd
3-3-2020 19:00
Prijs
€0,00
Locatie

Sonnevancklaan 2, Harderwijk in de Kerkzaal

Beschikbare plekken
genoeg plaatsen