Nieuws

Opening Centrum voor levensvragen

Opening Centrum voor levensvragen

Webinar: Levensvragen, wat kan ik er mee

Op 9 juli was er ter ere van de opening van het Centrum voor Levens vragen NW Veluwe de webinar “Levensvragen, wat kan ik er mee”. Sinds begin 2019 zijn in heel het land op initiatief van en betaald door het ministerie van VWS Centra voor Levensvragen opgericht. Ook in onze regio zijn geestelijk verzorgers actief. Iedereen van 50 jaar en ouder of palliatief kan er met levensvragen terecht. Men kan kosteloos drie gesprekken krijgen met één van de aan het Centrum verbonden geestelijk verzorgers. Vanaf 1 augustus is het centrum voor levensvragen onderdeel geworden van de koepel stichting. Dit betekend dat de centra voor levensvragen Eemland, Rivierengebied en Noordwest Veluwe onder een stichting gaan vallen. Karen Rutgers is hier coördinator van geworden. In het volgende item zal ze zich voorstellen. 

 

Webinar

Bij deze goed bezochte webinar waren: Thijs Tromp, bestuurder van Reliëf, Chr. Vereniging van Zorgaanbieders), Willem Blokland, humanistisch geestelijk verzorger van het UMC Utrecht en van het Centrum voor Levensvragen NW Veluwe, Onderzoekers , Aliza Damsma en Anita van Zevenbergen die werken met René van Leeuwen, verpleegkundige en gezondheidswetenschapper, en lector zorg en zingeving aan Hogeschool VIAA te Zwolle sprekers. De webinar ging Thijs Tromp in op de inhoud van de regeling geestelijke verzorging thuis en Willem Blokland deed uitleg over het 2-legs model. Het gestarte actieonderzoek werd door de onderzoekers uitgelegd.

 

Terug kijken is zeker de moeite waard!
Kijk de Webinar Levensvragen, het zal me een zorg zijn, met Thijs Tromp, Willem Blokland via deze website. Vul eigen naam en mailadres in om te kunnen kijken. 

Theme picker