Agenda

De dokter en de dood 2019

21-11-2019

Medisch Contact organiseert op 21 november 2019 wederom een nieuwe editie van De dokter en de dood, met uiteraard een volledig nieuw programma over het thema levenseinde. Over sterven, de dood en de rol van de arts daarbij. Ditmaal in de prachtige schouwburg Odeon in Zwolle.

Nederlands-Vlaamse Wetenschapsdagen Palliatieve Zorg 2019

21-22 november 2019

Op 21 en 22 november worden in Antwerpen de Nederlands-Vlaamse Wetenschapsdagen Palliatieve Zorg 2019 gehouden. Het programma bestaat uit keynote lezingen, masterclasses en workshops. Enkele sprekers zijn bv prof. Allan Kellehear PhD (University of Bradford UK) en Carel Veldhoven (Radboudumc-Nijmegen).

Internationale Dag van de Palliatieve Zorg 2019

12-10-2019

De Internationale Dag van de Palliatieve Zorg (World Hospice and Palliative Care Day) is ieder jaar op de tweede zaterdag in oktober. Door middel van landelijke en regionale activiteiten maken samenwerkende organisaties in netwerken palliatieve zorg mensen in het hele land bewust van de mogelijkheden binnen de palliatieve zorg. 

Congres Palliatieve Zorg aan Kinderen

11-12-2019

Palliatieve zorg aan kinderen is maatwerk. Hierbij spelen niet alleen de kinderen een heel belangrijke rol, maar ook het gezin eromheen. Hoe bied je de beste zorg op maat aan kind en gezin? Laat je informeren tijdens het congres op 11 december.

Driedaagse basistraining Kinderpalliatieve zorg

najaar 2019

Deze driedaagse basistraining is bedoeld voor onder meer artsen, verpleegkundig specialisten, verpleegkundigen niveau 4 en 5, pedagogisch medewerkers, maatschappelijke werkers, geestelijk verzorgers werkzaam in de zorg voor kinderen met een levensbedreigende of levensduurverkortende ziekte. 

Jaarcongres palliatieve zorg

12-02-2020

Dit jaar staan topsprekers als longarts Sander de Hosson (beoordeeld met een 9!) en Lieve Blancquaert op het programma. Kom ook, ontmoet vakgenoten en laat je inspireren.

Leergang palliatieve zorg bij Hogeschool Saxion

Start in februari 2019

Saxion Hogeschool start in februari opnieuw met de leergang palliatieve zorg. Deze post HBO opleiding is voor verpleegkundigen die zich verder willen ontwikkelen en/of specialiseren in de palliatieve zorg.

Topsprekers over Kwetsbare Ouderen

12-05-2020

De best beoordeelde Nursing sprekers brengen staan op 12 mei op één podium. Zij leren jou hoe jij het beste om kunt gaan met de problemen en ongemakken waar oudere patiënten mee te maken krijgen.

Palliatieve zorg aan ouderen

04-06-2020

Het gezicht van uw cliënt vertrekt van de pijn, maar hij kan niet meer aangeven waar de pijn precies zit. Familieleden zijn het oneens over het verloop van de zorg. En uw cliënt met dementie blijft herhaaldelijk aangeven dat zij euthanasie wenst. De zorg in de laatste levensfase is bijzonder en zeer waardevol, maar kan u ook voor lastige dilemma's en ethische vraagstukken stellen. Het...
12

Theme picker