Agenda

Drie- of vierdaagsedaagse basistraining Kinderpalliatieve zorg

voorjaar 2020

Deze driedaagse basistraining is bedoeld voor onder meer artsen, verpleegkundig specialisten, verpleegkundigen niveau 4 en 5, pedagogisch medewerkers, maatschappelijke werkers, geestelijk verzorgers werkzaam in de zorg voor kinderen met een levensbedreigende of levensduurverkortende ziekte. 

Jaarcongres palliatieve zorg

12-02-2020

Dit jaar staan topsprekers als longarts Sander de Hosson (beoordeeld met een 9!) en Lieve Blancquaert op het programma. Kom ook, ontmoet vakgenoten en laat je inspireren.

Leergang palliatieve zorg bij Hogeschool Saxion

Start in februari 2019

Saxion Hogeschool start in februari opnieuw met de leergang palliatieve zorg. Deze post HBO opleiding is voor verpleegkundigen die zich verder willen ontwikkelen en/of specialiseren in de palliatieve zorg.

Mantelzorg in de palliatieve fase

05-03-2020

Beleidsmakers van gemeenten en uitvoeringsorganisaties op lokaal of landelijk niveau worden uitgenodigd om deel te nemen aan dit symposium dat wordt gehouden in Huize Heyendael in Nijmegen.

Doen wat werkt in het sociaal domein

10-03-2020

Hoe bereik je als gemeente, organisatie of professional een zo groot mogelijke maatschappelijke impact? De publieke middelen zijn beperkt, je wilt de budgetten dus inzetten op programma’s waarvan de effectiviteit is getoetst. Maar hoe dan? Leer van praktijkvoorbeelden tijdens het congres ‘Doen wat werkt in het sociaal domein’ dat de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG),...

Topsprekers over Kwetsbare Ouderen

12-05-2020

De best beoordeelde Nursing sprekers brengen staan op 12 mei op één podium. Zij leren jou hoe jij het beste om kunt gaan met de problemen en ongemakken waar oudere patiënten mee te maken krijgen.

Florence Nightingale Fair

12 en 13 mei 2020

De Florence Nightingale Fair staat voor waardering, saamhorigheid, toegankelijkheid, verdieping en herkenning. Het is een evenement vóór en dóór de zorg waarbij de zorgverlener in het zonnetje wordt gezet. In meer dan 40 sessies & workshops worden relevante en actuele thema’s behandeld.

World Research Congress of the EAPC

14 t/m 16 mei 2020

Het congres in Palermo biedt uitstekende mogelijkheden om experts in de palliatieve zorg te ontmoeten, onderzoek te presenteren en te bespreken, nieuwe ideeën en kennis op te doen om de zorg en behandeling van patiënten en hun families te verbeteren.

Palliatieve zorg aan ouderen

04-06-2020

Het gezicht van uw cliënt vertrekt van de pijn, maar hij kan niet meer aangeven waar de pijn precies zit. Familieleden zijn het oneens over het verloop van de zorg. En uw cliënt met dementie blijft herhaaldelijk aangeven dat zij euthanasie wenst. De zorg in de laatste levensfase is bijzonder en zeer waardevol, maar kan u ook voor lastige dilemma's en ethische vraagstukken stellen. Het...

Masterclass "Spiritualiteit in de palliatieve zorg"

18-11-2019 t/m 09-06-2020

Een multidisciplinaire cursus: Duo's (geestelijk verzorger samen met andere discipline) uit dezelfde organisatie krijgen voorrang voor deelname en EUR100,- per persoon korting op de cursus.

12

Theme picker