Nieuws

Zinvinding en levensvisie

Er is steeds meer aandacht voor zingeving buiten de traditionele kaders en vanuit verschillende beroepen. Geestelijk verzorgers doen dat op een eigen manier door te spreken over de levensvisie van de cliënt. Maar wat als je schroom ervaart om hierover te spreken? Peter Kortekaas schetst hoe het model van Van Knippenberg behulpzaam is om de levensvisie van de cliënt te herkennen en te bespreken...

Artikel Medisch Contact: Ervaringen van een huisarts met longkanker

14-11-2019

Huisarts Mirjam Willemsen uit Maastricht kreeg vijf jaar geleden longkanker. Sindsdien zet ze palliatieve zorg op de kaart. In maart hoorde ze dat ze uitzaaiingen heeft. Doordat ze zich met haar eigen advance care planning moet bezighouden, hebben haar tips een extra waarde.

Terminaliteitsverklaring in meeste situaties niet meer nodig

Verschillende partijen uit de zorg* hebben met VWS afgesproken dat het in de meeste situaties, tijdens de laatste levenfase, niet meer nodig is om een terminaliteitsverklaring te gebruiken. De verklaring zorgt voor veel onvrede onder patiënten en zorgprofessionals, omdat het patiëntonvriendelijk is en voor veel onnodige administratie zorgt. De terminaliteitsverklaring geeft aan dat de...

Masterclass "Spiritualiteit in de palliatieve zorg"

18-11-2019 t/m 09-06-2020

Een multidisciplinaire cursus: 50% geestelijk verzorgers 50% andere disciplines (artsen, verpleegkundigen niveau 5, maatschappelijk werkers, psychologen en leidinggevenden). Duo's (geestelijk verzorger samen met andere discipline) uit dezelfde organisatie krijgen voorrang voor deelname en EUR100,- per persoon korting op de cursus.

Start Centrum voor Levensvragen Oost-Veluwe

12-10-2019

Vandaag, op de internationale dag van de palliatieve zorg, is het Centrum voor Levensvragen in Oost-Veluwe officieel van start gegaan  met geestelijke verzorging thuis..

Landelijke website over geestelijke verzorging

Wanneer, waar en hoe kun je een beroep doen op geestelijke verzorging en in het bijzonder op de geestelijk verzorger? De nieuwe website geestelijkeverzorging.nl geeft je hier antwoord op. 

1345678910Laatste

Theme picker