Nieuws

Corona-hulpaanbod op een rij

Steeds meer organisaties bieden hulp aan tijdens de coronacrisis. Zeer waardevol om sociaal isolement te verlichten of te doorbreken. Een aantal organsiaties biedt ook hulp aan als het doen van boodschappen e.d. Een overzicht.

Beschikbaarheid geestelijk verzorgers voor ouderen

Ouderen in Nederland maken zich grote zorgen over de risico's van het coronavirus. En na de oproep van minister Bruno Bruins om kwetsbare ouderen niet te bezoeken, zijn veel ouderen eenzaam. Geestelijk verzorgers van het Centrum voor Levensvragen bieden daarom telefonische ondersteuning aan voor thuiswonende ouderen.

Internationale dag van de palliatieve zorg

De 'Internationale Dag van de Palliatieve Zorg' ('World Hospice and Palliative Care Day') valt ieder jaar op de tweede zaterdag in oktober. In Oost-Veluwe organiseren we rond deze dag altijd een of meerdere activiteiten in de regio. Ook andere netwerken palliatieve zorg doen dat zodat er overal in het land op verschillende manieren aandacht is voor palliatieve zorg.

Roparunteam Ik loop hard loopt voor ons doel. Steun jij hen?

Team Ik Loop Hard gaat na een succesvolle deelname in 2019, in het Pinksterweekend van 2020 voor de 2e keer deelnemen aan de Roparun. Dit keer lopen zij onder andere voor het ontwikkelen en realiseren van een zorgpad palliatieve zorg voor patiënten in Oost-Veluwe.

Zin in geestelijke verzorging

Oratie Prof. dr. Gaby Jacobs

Rede uitgesproken bij de aanvaarding van het ambt van hoogleraar Geestelijke Verzorging aan de Universiteit voor Humanistiek op 23 januari 2020.

OZOverbindzorg in Oost-Veluwe

Korte, heldere videoboodschap over het belang van OZOverbindzorg door wethouder Nathan Stukker (gemeente Apeldoorn) en Jet Hoogland (manager dag- en ketenzorg Huisartsenorganisatie Oost Gelderland).

Stichting de Kap zoekt vrijwilligers

Vrijwillige palliatief terminale thuiszorg (VPTZ)

Voor de terminale zorg is de Apeldoornse organisatie met name op zoek naar vrijwilligers voor de nacht. Wie vrijwilliger terminale zorg wordt, gaat steun en begeleiding bieden aan mensen die thuis willen sterven.

We vielen in de prijzen

Nieuwjaarsloop Gelre Ziekenhuizen

Met ons team: Palliatieve zorg van Levensbelang! werden we vierde bij de nieuwjaarsloop van Gelre Ziekenhuizen. Marieke Dijkzeul en Berdine Koekoek kregen een beker omdat ze de snelste dame waren in hun leeftijdscategorie. 

1345678910Laatste

Theme picker