Nieuws

Leeswijzer: Met het einde in gedachten

Boek Kathryn Mannix

Bureau MORBidee stelt leeswijzers beschikbaar voor boeken die het onderwerp ‘dood’ raken. Het kunnen boeken over rouw of verlies zijn, maar ook over hospicezorg, palliatieve zorg of uitvaartzorg. Het stimuleren van leesclubs die dergelijke romans, egodocumenten, journalistieke uitgaves e.d. bespreken, past in de missie van Bureau MORBidee, die gericht is op het...

“Minder zorg is geen mindere zorg”

Interview met arts-onderzoeker Eric Geijteman

Blijft de kwaliteit van leven gelijk of verbetert deze als we veilig stoppen met medicatie en behandelingen? Dat wordt op dit moment onderzocht aan de hand van ZonMw-financiering. Met als doel de kwaliteit van de laatste levensfase te verbeteren, kosten te verlagen en het effect van behandelingen en medicatie te optimaliseren.

 

Een luisterend oor voor de wijk Zuidbroek

Geloofsgemeenschap De Fontein (PKN) in Apeldoorn is samen met andere kerken uit Apeldoorn een luisterlijn gestart. Dit aanbod is afgestemd met het buurtteam Zuidbroek. 

Hospice de Spreng (in Beekbergen) zoekt zorgvrijwilligers

Hospice De Spreng in Beekbergen biedt zorg aan mensen in de laatste levensfase. Het hospice beschikt over 10 privékamers en een gezamenlijke woonkamer voor gasten en hun naasten. Als zorgvrijwilliger ondersteun je de professionals bij de dagelijkse zorg aan de gasten.  

124678910Laatste

Theme picker