Nieuws

Jaarverslag VPTZ 2017

Vrijwilligers Palliatief Terminale Zorg Nederland

In totaal hebben de 11.000 vrijwilligers in de palliatieve terminale zorg 1,43 miljoen uur ondersteuning geboden in 2017. Een maatschappelijke waarde van €85.800.000!

Toolbox betekenisvol contact

Tips en ideeën voor betekenisvol contact met ouderen met dementie.

Reliëf heeft samen met Zinnig Zorgen een Toolbox ontwikkeld vol tips en ideeën voor betekenisvol contact met ouderen met dementie. Deze box is te gebruiken door familie en vrijwilligers en helpt ouderen met dementie te ervaren dat er aandacht voor hen is.

Coöperatie Palliatieve Zorg Nederland

Opgericht in april 2018

De coöperatie Palliatieve Zorg Nederland (PZNL) is in april 2018 opgericht.  Deze ‘werkplaats’ bundelt kennis en is in het leven geroepen om partijen in de palliatieve zorg te verbinden. Met als doel om de kwaliteit van de palliatieve zorg constant te verbeteren in het belang van de patiënt en diens naasten.

Wat is palliatieve zorg?

Animatiefilm

De animatiefilm ‘Wat is palliatieve zorg?’ is in april 2018 ontwikkeld, waarbij het Kwaliteitskader Palliatieve Zorg (2017) als basis heeft gediend.

Flitspeiling palliatieve zorg

Peiling van de kennis over palliatieve zorg.

Op initiatief van VWS  is er een flitspeiling geweest om te achterhalen of het publiek bekend is met palliatieve zorg.

Dagelijks werk; Renate Dorrestein over haar naderende einde

Voorpublicatie in de Volkskrant

De zomer van 2016 was Renate Dorresteins laatste zomer als gezond mens. Dagelijks werk, haar boek dat volgende week verschijnt, is haar terugblik op 45 schrijverschap. En vooral is het een daverend afscheid. In de Volkskrant een indrukwekkende voorpublicatie.

Huisartsen willen meer tijd voor de patiënt

De achterban van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) wil ‘Meer tijd voor de patiënt’ in contract met zorgverzekeraar blijkt uit een peiling onder 681 huisartsen. 

Eerste234567911

Theme picker