X

Nieuws

Tool voor verpleegkundige overdracht beschikbaar!

Tool voor verpleegkundige overdracht beschikbaar!

Een werkgroep met vooral professionals uit ons netwerk heeft een prachtige tool ontwikkelt “Overdrachtstool verpleegkundige overdracht palliatieve patiënt”, met een bijbehorend SBARR-pallzorg instrument.

Deze tool geeft de items aan die van belang zijn om - naast de algemene items - op te nemen in de generalistische overdracht voor alle typen transities van een palliatieve patiënt.

Overdrachtsmomenten zijn risicovol omdat niet voldoende informatie wordt overgedragen, zorgverleners die de zorg overnemen kunnen onvoldoende verantwoordelijkheid op zich nemen voor de kwaliteit van zorg bij een onjuiste overdracht of miscommunicatie.

De tool die is ontwikkelt draagt bij aan het uitwisselen van informatie door goede communicatie. Het helpt de zorgprofessional om methodisch te werken, te ordenen maar ook om problemen bij de zorgvrager in beeld te krijgen, en voorbereid te zijn op het gesprek met de huisarts/ander.

Waarom de SBARR in de palliatieve zorg?

Palliatieve zorg is complex: het kan nooit meer worden overgedaan. In het belang van de patiënt willen we helder communiceren.

De SBARR palliatieve zorg helpt om de veelheid aan informatie te ordenen en een goede overdracht te bewerkstelligen.

De organisaties die zijn aangesloten bij het netwerk zullen de tool (een zakkaart-formaat) elk op eigen wijze implementeren.

Klik hier voor de PDF-versie van het kaartje.


Theme picker

Inschrijven op de nieuwsbrief

Archief nieuwsbrieven