Netwerk Palliatieve Zorg - Rotterdam en omstreken > Zorg in uw regio > Sociale Kaart Spirituele Zorg > Geestelijk verzorgers inschakelen bij jou in de buurt
X
Geestelijk verzorgers bij jou in de buurt

Spirituele zorg en begeleiding bij levensvragen

Bron: Agora.nl

Wanneer kun je een geestelijk verzorger inschakelen? Hoe vind je een geestelijk verzorger bij jou in de buurt? Bekijk het verwijsdocument en het overzicht 'Geestelijk verzorgers in eerstelijnszorg' van VGVZ.

 

Verwijsdocument
De Vereniging van Geestelijk Verzorgers VGVZ biedt een verwijsdocument met voorbeelden van indicaties die aanleiding kunnen geven tot het inschakelen van een geestelijk verzorger. Situaties waarbij een geestelijk verzorger mogelijk iets kan betekenen. Er is een verwijsdocument voor burgers, patiënten en naasten, en een exemplaar voor professionals.

Zoekopdracht
Wil je een geestelijk verzorger inschakelen? Dan kun je via het overzicht Geestelijk verzorgers in eerstelijnszorg een bekwame en bevoegde geestelijk verzorger in jouw regio zoeken. Wanneer je in het overzicht op een gekleurd ballonnetje klikt, verschijnen links in beeld naam, locatie en contactgegevens van de geestelijk verzorger of de organisatie waaraan geestelijk verzorgers zijn verbonden.
 

 


Begeleiding
Je kunt de geestelijk verzorgers inschakelen voor begeleiding bij zingeving en levensvragen, ethische vraagstukken en spirituele zorg. De geestelijk verzorger biedt steun door middel van een gesprek, een gebed, het lezen van (heilige) teksten, of door muziek of beelden aan te reiken. Daarnaast biedt de geestelijk verzorger counselingsgesprekken aan rond medisch-ethische kwesties, welke vooral in de palliatieve zorg een grote rol kunnen spelen.

App PalliArts
Het overzicht van geestelijk verzorgers staat ook in de app PalliaArts bij handige links. 

 

Lees het gehele artikel op de site van Agora: Geestelijk verzorgers inschakelen bij jou in de buurt.