Als ik later dood ben, en wat ik dan zou willen
X
Boekentips

Als ik later dood ben, en wat ik dan zou willen

Begraven of cremeren? Wat betekent afleggen eigenlijk? Mag ik zelf mijn eigen kist maken? Thuis opbaren, kan dat wel bij ons? Mag ik na mijn dood per fiets vervoerd worden?

Als ik later dood ben en wat ik dan zou willen is een boek dat op een speelse manier helpt na te denken over je eigen afscheid en uitvaart. Een werkboek vol informatie en ideeën. Voor iedereen die eens stil wil staan bij zijn of haar eigen afscheid, of zich afvraagt wat daar allemaal bij komt kijken.

Als ik later dood ben en wat ik dan zou willen is een uitgave van Platform NEL, een initiatief van SENS uitvaarten en Margon de Vries van De Maan Uitvaarten uit Amsterdam en Yvon Thewessen van Zo!ontwerp en Verhaal My.
 

Rob Bruntink in Pallium over Als ik later dood ben, en wat ik dan zou willen:

"Natuurlijk kunnen uitvaartwensen worden vermeld, maar veel meer dan dat staat het boek in het teken van het leven van de persoon die het boek invult: welke sociale kringen zijn belangrijk voor me, wat vind ik mooie quotes, et cetera. Oo bevat het boek beknopte informatie over palliatieve zorg. Het meest bijzondere van het boek is de vormgeving: in niets doet het denken aan dood en sterven. Het boek oogt eerder vrolijk en luchtig. Met aandacht vormgegeven, vol te(de)re illustraties. Bijna een feest om in te vullen".

 

Meer informatie:

  • Idee, concept en redactie Simone Scholts, Meta Stevens, Yvon Thewessen en Margon de Vries
  • Tekst Meta Stevens en Yvon Thewessen
  • Vormgeving Yvon Thewessen
  • Eindredactie Andrike Barwegen
  • Illustraties Eric Duyvis
  • ISBN 978-90-826491-0-9
  • Omvang 60 pagina’s

Te bestellen via www.platformnel.nl

 

Theme picker