De vijf inzichten
X
Boekentips

De vijf inzichten

Ontdek wat de dood ons kan leren over voluit in het leven staan

Frank Ostaseski deelt in De Vijf Inzichten wat hij in de afgelopen dertig jaar heeft geleerd van de terminale patiënten die hij begeleid heeft. Wanneer je leeft volgens zijn inzichten, kun je de kostbaarheid van het leven beter waarderen. Het boek zal lezers van alle leeftijden kunnen inspireren; of ze nu de dood in de ogen kijken, zorgen voor een zieke geliefde, of simpelweg een manier zoeken om meer te léven in hun dagelijks bestaan.

Frank Ostaseski is de oprichter van het Zen Hospice Project, een bekend en vooruitstrevend boeddhistisch hospice in San Francisco en heeft in de afgelopen dertig jaar meer dan duizend mensen op hun sterfbed begeleid. Alles wat hij van hen heeft geleerd over betekenisvol leven heeft hij samengevat in zijn vijf inzichten: sta overal voor open; ga er volledig voor; wacht niet; vind een plek om te rusten in alle drukte; en moedig je ‘onwetendheid’ aan.

‘De dood wacht ons niet op aan het eind van een lange weg. De dood is altijd bij ons, op elk moment van de dag. Ze is een geheime leraar, verborgen in het volle zicht, die ons wil helpen te ontdekken wat er in dit leven écht toe doet.’

Theme picker