Kunnen we het niet over iets leukers hebben?
X
Boekentips

Kunnen we het niet over iets leukers hebben?

Een stripboek over de laatste levensfase is een unicum, maar Roz Chast, een Amerikaanse cartoonist, maakter er een nadat haar ouders in korte tijd op respectievelijk 95- en 97-jarige leerftijd, kwamen te overlijden na middellange ziekbedden. Chast was als enige dochter nadrukkelijk betrokken.

Kunnen we het niet over iets leukers hebben? heet de uitgave met daarin de moeite die het Chast kostte om de benodigde zorg voor elkaar te krijgen, het ongemakt om over het levenseinde te praten, de pogingen om met haar moeder in het reinie te komen, de praktische kanten van 'het huis leeg halen'... Het komt op een indringende wijze voorbij in zowel tekst als beeld. Chast wisselt hilariteit en diepgang af en maakte daarmee een zeer realistisch boek over de laatste levensjaren van oude mensen.

Kunnen we het niet over iets leukers hebben? werd in de VS genomineerd voor vele prijzen en haalde de bestsellerlijst van The New York Times. Geestig en verdrietig, fantastisch verteld en getekend, een troost en een komische noot voor iedereen die met een vergelijkbare situatie te maken heeft.

 

Theme picker