X
IDPZ & Ontmoeting

Doelstelling

  • Het leven in al zijn facetten, dus ook het eind van het leven, bespreekbaar maken voor de inwoners van de gemeente Deventer, vrijwilligers en professionals.
  • Het bekendmaken van het begrip ‘palliatieve zorg´, waar mensen palliatieve zorg kunnen krijgen en bewustwording wanneer iemand zich in de palliatieve fase bevindt.
  • Palliatieve zorg op diverse manieren, aansluitend bij verschillende doelgroepen, bespreekbaar maken om zo een bijdrage te leveren aan de maatschappelijke acceptatie en integratie van mensen in de laatste levensfase en hun naasten.

Thema 2019: Troost!

Troost is soms broodnodig. Troost als je hoort dat je niet meer beter wordt. Troost wanneer je machteloos moet toezien hoe je partner, je kind, je vriend(in), je naaste steeds zieker wordt, troost om dat wat er niet meer is, ……

Troost kan zich in vele vormen aandienen. Troost in de vorm van een man of vrouw die zomaar een arm om je heen slaat, poëzie, muziek, elkaar mogen voelen, aanraken. Een jaar lang wordt Troost op verschillende manier belicht, besproken en ervaren.

Programma
Hier treft u het voorlopige programma aan. Dit programma is bedoeld voor iedereen, betrokken bij palliatieve zorg en het thema; Troost. Klik hier voor een compact programma, handig om uit te delen.

De troost van het gedicht

Een mooi gedicht kan je draden geven om die herinneringen in je leven bijeen te houden en te koesteren. Het zijn stapstenen die je helpen om het hoofd en het hart te verbinden.

Klik hier voor de gedichtenbundel 'De Troost van het gedicht'. Klik hier voor de digitale kaart voor het verspreiden van de gedichtenbundel.

Troostzakdoeken
De tentoonstelling georganiseerd in de Broederenkerk leverde veel mooie troostzakdoeken op. Hetty Heling lid van de innovatiegroep IDPZ en Ontmoeting en vrijwilligster bij de Broederenkerk deed de oproep en werd verrast door het aantal aanmeldingen.

Lees hier het artikel dat in de Deventer Post verscheen.
 

13 juni lezing: ALS heb je niet alleen
Hier vindt u de uitnodiging voor de lezing van Mariska van Gennep hoe liefde en mantelzorg onlosmakelijk verbonden zijn.

Samenwerking
Het programma is samengesteld door leden van zorgorganisaties, aangesloten bij het Netwerk Palliatieve Zorg, Bibliotheek Deventer, Stadshartkerken Deventer, Humanitas, Carinova Mantelzorgondersteuning, Monuta Wilco Leukenhaus en diverse vrijwilligers, waaronder uit hospices.