X
Nieuws

E-book afspraken palliatieve zorg

Vertegenwoordigers van patiënten, naasten, ouderen, vrijwilligers, zorgverleners en zorgverzekeraars hebben afspraken gemaakt over de kwaliteit van palliatieve zorg in Nederland. Dit e-book gaat over deze afspraken en is speciaal voor u en uw naasten.

KBO ledenmiddag Nijverdal

12 maart 2020

Na een geslaagde middag in december 2019 over het onderwerp “Het levenseinde” organiseert de KBO een tweede middag hierover in samenwerking met de “Netwerken Palliatieve Zorg Twente” en pastor Legtenberg. Locatie: Clubgebouw De Zweef te Nijverdal, aanvang 14:00 uur.

Bijeenkomst Parkinson en Palliatieve Zorg

17 april 2020

De netwerken en het Parkinsoncafé organiseren voor patiënten en hun naasten op vrijdagmiddag 17 april a.s. de themabijeenkomst 'Parkinson en Palliatieve Zorg'. De bijeenkomst vindt plaats bij Liberein in Enschede.

Gaby Jacobs: 'Geestelijke verzorging levert unieke bijdrage aan samenleving'

Een geestelijk verzorger, - iemand die professionele begeleiding, hulp en advies geeft bij vragen over zingeving en levensbeschouwing- , levert een unieke bijdrage aan onze samenleving. Zo bepleit prof.dr. Gaby Jacobs, hoogleraar Geestelijke Verzorging aan de Universiteit voor Humanistiek, in de inaugurele rede die ze 23 januari j.l. uitsprak.

Presentatie onderzoek naar ouderen met doodswens

Onder grote belangstelling van pers en andere geïnteresseerden hebben hoofdonderzoeker Els van Wijngaarden en ZonMw-voorzitter Jeroen Geurts het rapport ‘Perspectieven op ouderen met een doodswens zonder dat zij ernstig ziek zijn: de mensen en de cijfers’ aangeboden aan minister Hugo de Jonge. Vanuit verschillende perspectieven is onderzoek gedaan naar de omvang, kenmerken en omstandigheden van ouderen met een doodswens, zonder ernstige ziekte. Aan het onderzoek deden ruim 21.000 ouderen en 1.600 huisartsen mee.

1234

Theme picker