X
Nieuws

KBO ledenmiddag Nijverdal

12 maart 2020

Na een geslaagde middag in december 2019 over het onderwerp “Het levenseinde” organiseert de KBO een tweede middag hierover in samenwerking met de “Netwerken Palliatieve Zorg Twente” en pastor Legtenberg. Locatie: Clubgebouw De Zweef te Nijverdal, aanvang 14:00 uur.

Palliatieve Thuiszorg – PaTz-groepen

De PaTz-methode is een goede manier om lokaal te werken aan eerstelijns palliatieve zorg. Het onderzoek van het expertisecentrum Palliatieve zorg van VUmc heeft aangetoond dat PaTz een duidelijke meerwaarde heeft.

Luisterconsulten voor zingevingszorg

Luisterspreekuren blijken een goede manier te zijn om zingevingszorg meer te integreren in eerstelijns palliatieve zorg. Dit blijkt uit het pilotproject 'Luisterconsulten' vanuit Stichting PaTz en Amsterdam UMC.

Gaby Jacobs: 'Geestelijke verzorging levert unieke bijdrage aan samenleving'

Een geestelijk verzorger, - iemand die professionele begeleiding, hulp en advies geeft bij vragen over zingeving en levensbeschouwing- , levert een unieke bijdrage aan onze samenleving. Zo bepleit prof.dr. Gaby Jacobs, hoogleraar Geestelijke Verzorging aan de Universiteit voor Humanistiek, in de inaugurele rede die ze 23 januari j.l. uitsprak.

12345678

Theme picker