X
Nieuws

O2PZ

Het onderwijslandschap van palliatieve zorg

Structurele inbedding van palliatieve zorg in diverse opleidingen voor artsen en verpleegkundigen is het doel van het programma Onderwijs en Opleiden Palliatieve zorg: O2PZ.

Willem. Hart voor levensvragen

Zingeving is van ons allemaal

Op maandag 16 september jl. werd - Willem. Hart voor levensvragen- geopend. Willem is het Centrum voor Levensvragen Twente & Achterhoek. Binnen Willem werkt een team van geestelijk verzorgers uit beide regio’s. Zij bieden mensen in de thuissituatie ondersteuning en begeleiding bij zingevings- en levensvragen. Daarnaast bieden zij advies, coaching en scholing aan zorgprofessionals en vrijwilligers. Ook kan de geestelijk verzorger aansluiten bij multidisciplinaire overleggen en PaTz-groepen (Palliatieve Thuiszorg).

Interview patiënt en vrijwilliger in het Leonardus Hospice

Gerard (87) uit Hengelo over palliatieve zorg: "Je moet hier niet willen zijn, maar het is wel gezellig". Rond palliatieve zorg bestaat een groot misverstand. Het zou voornamelijk gaan over de dood. Maar zorg voor ongeneeslijk zieken richt zich juist op een aangenaam leven. Dat zegt de organisatie Netwerken Palliatieve Zorg Twente, die dit jaar haar 15-jarig bestaan viert.

PZNL publiceert rapport Kerncijfers palliatieve zorg

“Waar vind ik actuele feiten en cijfers over de palliatieve zorg?” Die vraag is het startpunt geweest van het rapport ‘Kerncijfers palliatieve zorg’ van PZNL. In deze eerste uitgave zijn cijfers verwerkt uit informatiebronnen zoals het Sterfgevallenonderzoek, CBS en IKNL-rapporten. PZNL wil met deze Kerncijfers meer inzicht bieden in de palliatieve zorg en een bijdrage leveren aan de bewustwording van zorgverleners, bestuurders, beleidsmakers en ondersteuningsorganisaties. Met als doel de zorg voor de patiënt in zijn laatste levensfase verder te ontwikkelen en verbeteren.

124678910Laatste

Theme picker