X
Nieuws

Zakkaartje palliatieve zorg

7 april 2020

Palliatieve zorg in Coronatijd is gericht op waardig sterven door voornamelijk het voorkomen en verlichten van lijden. Het gaat om aandacht voor aspecten van fysieke, psychische, sociale en spirituele aard. Behoud van autonomie, toegang tot informatie en keuzemogelijkheden staan voorop. Het zakkaartje palliatieve zorg in coronatijd geeft je concrete handvatten.

Bespreekbaar maken behandelwensen

2 april 2020

Op donderdag 2 april heeft Jacqueline Tijhaar (Trainer Stichting STEM) een livestream verzorgd over Advance Care Planning voor de NVvPO (Nederlandse Vereniging van Praktijkondersteuners).

Beschikbaarheid geestelijk verzorgers tijdens corona-crisis

2 april 2020

Nooit eerder werden wij als samenleving geconfronteerd met een ontwrichting van ons leven. Op alle fronten slaat de onzekerheid toe, over ons lichaam, over ons sociale netwerk, over ons levensonderhoud. Dit alles raakt de betekenis van het bestaan, de zin van het leven. Hierover kunnen praten is heilzaam

Praten over ziekte en dood in coronatijden

31 maart 2020

Bureau MORBidee heeft het boekje ‘Praten over ziekte en dood in tijden van corona’ uitgegeven. Het boekje is gratis te downloaden. Ook is er een flyer gemaakt die burgers kunnen gebruiken om met elkaar over een aantal essentiële vragen te praten. Zoals: wil je opgenomen worden op een IC als je ernstig ziek blijkt? Of: wie mag er namens jou beslissen over medische zaken als jij dat...

Digitale leerwerkplek zingeving

24 maart 2020

Door Corona vervallen momenteel bijeenkomsten en trainingen. Zo ook trainingen op het gebied van zingeving. Goede alternatieven zijn dan online leeromgevingen.

123468910Laatste

Theme picker