X
Nieuws

Jolanda Roelands stopt per 1 juni als projectdirecteur bij Fibula

Jolanda heeft zich de afgelopen zesentwintig jaar vol passie en deskundigheid ingezet voor de palliatieve zorg, onder andere in de rol van medeoprichter van Fibula. Door haar inzet heeft de ondersteuning van de palliatieve zorg een grote impuls gekregen. Waarbij altijd het uitgangspunt is geweest de beste zorg voor de patiënten en hun naasten in deze fase van het leven. Lees hier het...

Palliatieve Thuiszorg – PaTz-groepen

De PaTz-methode is een goede manier om lokaal te werken aan eerstelijns palliatieve zorg. Het onderzoek van het expertisecentrum Palliatieve zorg van VUmc heeft aangetoond dat PaTz een duidelijke meerwaarde heeft.

Luisterconsulten voor zingevingszorg

Luisterspreekuren blijken een goede manier te zijn om zingevingszorg meer te integreren in eerstelijns palliatieve zorg. Dit blijkt uit het pilotproject 'Luisterconsulten' vanuit Stichting PaTz en Amsterdam UMC.

Gaby Jacobs: 'Geestelijke verzorging levert unieke bijdrage aan samenleving'

Een geestelijk verzorger, - iemand die professionele begeleiding, hulp en advies geeft bij vragen over zingeving en levensbeschouwing- , levert een unieke bijdrage aan onze samenleving. Zo bepleit prof.dr. Gaby Jacobs, hoogleraar Geestelijke Verzorging aan de Universiteit voor Humanistiek, in de inaugurele rede die ze 23 januari j.l. uitsprak.

Presentatie onderzoek naar ouderen met doodswens

Onder grote belangstelling van pers en andere geïnteresseerden hebben hoofdonderzoeker Els van Wijngaarden en ZonMw-voorzitter Jeroen Geurts het rapport ‘Perspectieven op ouderen met een doodswens zonder dat zij ernstig ziek zijn: de mensen en de cijfers’ aangeboden aan minister Hugo de Jonge. Vanuit verschillende perspectieven is onderzoek gedaan naar de omvang, kenmerken en...
Eerste2345791011Laatste

Theme picker