X
Nieuws

Landelijk overzicht vrije bedden hospices

Er is veel behoefte aan inzicht in het aantal beschikbare bedden in de hospicezorg. Daarom biedt PZNL in deze coronacrisis een landelijke weergave van beschikbare hospicebedden voor mensen mét en zonder corona. Hiermee hopen we zorgprofessionals sneller inzicht te geven in de beschikbare plaatsen bij hospices. Deze informatie is beschikbaar op de website via www.palliaweb.nl/hospicegezocht.

Op de website is te zien:

  • of een hospice op dit moment gesloten is of tijdelijk geen patiënten meer opneemt (‘opnamestop voor onbepaalde tijd’),
  • hoeveel bedden nog beschikbaar zijn voor patiënten mét corona,
  • hoeveel bedden nog beschikbaar zijn voor patiënten zonder corona.

De regionale Netwerken Palliatieve Zorg beheren deze informatie. Niet alle netwerken kunnen dat op dit moment volledig doen. PZNL ondersteunt hen waar dit wenselijk is.

Dit landelijke overzicht biedt vooral inzicht in waar bedden beschikbaar zijn. De hospices treffen maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zij stellen beleid op hoe aanmelding, opname en zorgverlening voor patiënt en naaste vorm krijgt in hun specifieke voorziening. Informatie daarover kun je verkrijgen via de hospicevoorziening zelf.

Neem voor vragen contact op via de mailbutton op de webpagina of stuur een email naar: palliarts@iknl.nl.

Zakkaartje palliatieve zorg

7 april 2020

Palliatieve zorg in Coronatijd is gericht op waardig sterven door voornamelijk het voorkomen en verlichten van lijden. Het gaat om aandacht voor aspecten van fysieke, psychische, sociale en spirituele aard. Behoud van autonomie, toegang tot informatie en keuzemogelijkheden staan voorop. Het zakkaartje palliatieve zorg in coronatijd geeft je concrete handvatten.

Bespreekbaar maken behandelwensen

2 april 2020

Op donderdag 2 april heeft Jacqueline Tijhaar (Trainer Stichting STEM) een livestream verzorgd over Advance Care Planning voor de NVvPO (Nederlandse Vereniging van Praktijkondersteuners).

Beschikbaarheid geestelijk verzorgers tijdens corona-crisis

2 april 2020

Nooit eerder werden wij als samenleving geconfronteerd met een ontwrichting van ons leven. Op alle fronten slaat de onzekerheid toe, over ons lichaam, over ons sociale netwerk, over ons levensonderhoud. Dit alles raakt de betekenis van het bestaan, de zin van het leven. Hierover kunnen praten is heilzaam

1345678910Laatste

Theme picker