Nieuws

E-learning: Inleiding in de palliatieve zorg

Sander de Hosson

In deze e-learning neemt longarts Sander de Hosson je in vier delen mee in de geschiedenis, definitie, compassie, empathie, behoeften en knelpunten binnen de palliatieve zorg.

Uit de praktijk: Gineke Driessen

Gineke Driessen, 47 jaar, werkt al bijna 20 jaar bij stichting AxionContinu waarvan de laatste jaren als verpleegkundige bij Hospice IJsselstein.

Denktank Palliatieve Netwerkzorg van start

Denktank Palliatieve Netwerkzorg van start. De opdracht: in 2018 een toekomstvisie op de netwerken palliatieve zorg ontwikkelen en een daarbij passende financieringsregeling voorstellen.

Informatie voor patiёnten en naasten

Op de website van het netwerk palliatieve zorg is een aparte sectie met informatie voor patiёnten en naasten. De moeite waard om zelf eens te bekijken en om mensen erop te attenderen.

25 augustus - Day at the Park

Den Dolder

In de zomer van 2016 hielden Death Café Nederland en Bureau MORBidee een Day at the Park in het Park Oog in Al in Utrecht. Deze zomer is er opnieuw een Day at the Park in Den Dolder.

Palliatieve zorg voor migranten

Op de website van Pharos staat veel voorlichtingsmateriaal voor zorgverleners, patiёnten en naasten over palliatieve zorg bij migranten.

Oproep project HOPEVOL

De derde nieuwsflits van HOPEVOL is uit! Met daarin een oproep om patiёnten en naasten voor het gidspanel zorgvragers.

Film ‘Ik blijf een poosje bij je zitten’

We zijn trots: het netwerk heeft een mooie film gemaakt die op ontroerende wijze een waargebeurde casus in beeld brengt: ‘Ik blijf een poosje bij je zitten’. Bij deze casus worden...
Eerste1213141516171921

Theme picker