Nieuws

Overzicht scholing en handvatten spirituele zorg

Voor verpleegkundigen, verzorgenden, (huis)artsen e.a.

In het boekje Zicht op Zin vind je een overzicht van hulpmiddelen en van scholingen in Midden-Nederland voor verzorgenden, verpleegkundigen, artsen e.a. bij het toepassen van spirituele zorg.

De laatste levensfase bij Parkinson

Hoe bereid je je daarop voor?

Een filmpje met acht tips voor mensen die te maken hebben met de ziekte van Parkinson: patiënten, naasten, nabestaanden en zorgverleners.

E-learning: Inleiding in de palliatieve zorg

Sander de Hosson

In deze e-learning neemt longarts Sander de Hosson je in vier delen mee in de geschiedenis, definitie, compassie, empathie, behoeften en knelpunten binnen de palliatieve zorg.

Uit de praktijk: Gineke Driessen

Gineke Driessen, 47 jaar, werkt al bijna 20 jaar bij stichting AxionContinu waarvan de laatste jaren als verpleegkundige bij Hospice IJsselstein.

Denktank Palliatieve Netwerkzorg van start

Denktank Palliatieve Netwerkzorg van start. De opdracht: in 2018 een toekomstvisie op de netwerken palliatieve zorg ontwikkelen en een daarbij passende financieringsregeling voorstellen.

Informatie voor patiёnten en naasten

Op de website van het netwerk palliatieve zorg is een aparte sectie met informatie voor patiёnten en naasten. De moeite waard om zelf eens te bekijken en om mensen erop te attenderen.

25 augustus - Day at the Park

Den Dolder

In de zomer van 2016 hielden Death Café Nederland en Bureau MORBidee een Day at the Park in het Park Oog in Al in Utrecht. Deze zomer is er opnieuw een Day at the Park in Den Dolder.

Eerste1617181920222425

Theme picker