Overige scholingen

Op de opleidingspagina van Palliaweb vind je veel opleidingen m.b.t. palliatieve zorg.

Basiscursus palliatieve zorg voor verpleegkundigen Deze cursus van 7 dagen verdeeld over 4 maanden is bedoeld voor verpleegkundigen die te maken hebben met palliatieve zorg. Meer informatie op de site van het UMC Utrecht.

Post-HBO palliatieve zorg Hogeschool Utrecht organiseert i.s.m. UMC Utrecht een post-HBO opleiding palliatieve zorg van een jaar. Doelgroep: verpleegkundigen die werkzaam zijn in de palliatieve zorg en die zich verder willen specialiseren. Start: ieder jaar in september. Zie de website van Hogeschool Utrecht.

Kaderopleiding palliatieve zorg  voor huisartsen De Kaderopleiding Palliatieve Zorg wil de deskundigheid van artsen met betrekking tot palliatieve zorg vergroten, zodat zij in staat zijn patiënten goede zorg te bieden en andere zorgverleners op dit gebied te ondersteunen door het geven van informatie of adviezen en het verzorgen van scholing. De opleiding beslaat 20 dagdelen in anderhalf jaar. Voor meer informatie zie de website van het NHG.

V&VN Academie De Academie van Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland verzorgt allerlei scholingen voor deze beroepsgroepen. Klik hier voor het aanbod.

Het Landelijk Expertisecentrum Sterven organiseert o.a. de geaccrediteerde intensive Omgaan met sterven. In deze intensive rusten zij uiteenlopende beroepsgroepen toe die te maken hebben met de begeleiding van stervenden. Zie website Landelijk Expertisecentrum Sterven.

Het Bezinningshuis in Den Dolder organiseert trainingen voor verzorgenden, verpleegkundigen en vrijwilligers, o.a. op het gebied van zelfzorg bij sterven. Zie website Het Bezinningshuis.