Centrum voor Levensvragen Zuidoost-Utrecht

Welkom bij het Centrum voor Levensvragen Zuidoost-Utrecht!

Op 17 september 2019 zal het Centrum voor Levensvragen Zuidoost-Utrecht formeel van start gaan. Tot die dag kunt u op deze webpagina informatie over het centrum vinden.

Het centrum is er voor de gemeenten De Bilt, Utrechtse Heuvelrug, Zeist, Bunnik en Wijk bij Duurstede. Inwoners van deze gemeenten die 50+ zijn of die ongeneeslijk ziek zijn, kunnen kosteloos een beroep doen op begeleiding door een geestelijk verzorger thuis en zorgverleners in deze gemeenten kunnen een beroep doen op coaching, scholing en deelname aan multidisciplinair overleg van een geestelijk verzorger.

Begeleiding door een geestelijk verzorger bij u thuis

U kunt bij ons terecht voor één of meer gesprekken als u worstelt met vragen rond het bestaan en de zin van het leven. Dat kan bijvoorbeeld zijn als u te maken krijgt met ziekte, verlies of een andere ingrijpende ervaring.

Het kan dan goed zijn om in contact te komen met iemand die u hierbij kan begeleiden. Het Centrum voor Levensvragen is een schakel tussen uw vragen en de begeleiders of organisaties die u hierbij kunnen helpen.

Scholing voor zorgmedewerkers

Medewerkers in zorg en welzijn krijgen vaak terloops te maken met levensvragen van ouderen. Werkdruk en werkmethoden zijn soms remmende factoren om hieraan aandacht te geven.

Soms ook is het moeilijk om op deze vragen in te gaan omdat men er zich geen raad mee weet of omdat de vraag achter de vraag niet herkend wordt. Het omgaan met hulpbehoevende ouderen doet zorgverleners soms machteloos voelen en roept bij henzelf ook vragen op naar de zin van het leven.

Het is niet zozeer nodig om uitgebreide kennis te hebben over levensvragen of levensbeschouwingen. Van groter belang is het vermogen om voor de cliënt van betekenis te kunnen zijn, om het contact te durven aangaan.

Het Centrum voor Levensvragen biedt:
  • begeleiding door een geestelijk verzorger bij u thuis
  • consultatie, scholing en coaching on the job voor zorgverleners en behandelaars
  • deelname aan multidisciplinair overleg door een geestelijk verzorger (b.v. bij PaTz-groepen)

U kunt nu al een beroep doen op een geestelijk verzorger voor het bovenstaande bij netwerkcoordinator Margriet Wanders via de mail of telefonisch: 06 - 230 270 72.