Patienten en naasten

Nieuws en informatie over veranderingen in uw leven, zorg, regie houden en afscheid nemen.

Patienten en naasten

Hulpverleners

Scholingen, richtlijnen en projecten voor instellingen en professionals.

Hulpverleners

Zorg in uw regio

Zoek zorg bij u in de buurt. Hospices, thuiszorg, verpleeghuizen, ziekenhuizen, inloophuizen.

Zorg in uw regio

Telefonische consultatie voor professionals

Het Regionaal Palliatief Team Waardeland is telefonisch bereikbaar voor alle professionele hulpverleners met vragen over de palliatieve zorg, in de regio Dordrecht, Gorinchem en omstreken. 24 uur per dag, 7 dagen per week.
Op werkdagen van 8.30-18.00 uur kunt u bellen naar 0183-644187
In de avond, nacht en weekend uren kunt u bellen naar 0900 297 1616.

 

Inschrijven nieuwsbrief
Nieuws

Ervaringen van zorginstellingen met de zelfevaluatie palliatieve zorg in beeld

25-5-2020
Wat gaat al goed, wat kan nog beter?

De zelfevaluatie palliatieve zorg is gebaseerd op het Kwaliteitskader palliatieve zorg. Het stimuleert bewustwording in de zorgorganisatie en het netwerk, en geeft inzicht waar men staat ten aanzien van aanbod en organisatie van de palliatieve zorg. Het maakt gerichte verbetering en het van elkaar leren, mogelijk.

 

Alles over COVID-19 en palliatieve zorg op Palliaweb

23-3-2020
Informatie over palliatieve zorg tijdens de corona-uitbraak Vanwege de corona-uitbraak wordt heel Nederland op dit moment geconfronteerd met angst voor lijden en sterven. Iedereen die op zoek is naar kennis en informatie over zorg aan patiënten met COVID-19 besmetting vindt nu op Palliaweb informatie, verzameld op basis van overleg met landelijke experts in de 1e, 2e en...

Luisterconsulten voor zingevingszorg

28-1-2020

Luisterspreekuren blijken een goede manier te zijn om zingevingszorg meer te integreren in eerstelijns palliatieve zorg. Dit blijkt uit het pilotproject 'Luisterconsulten' vanuit Stichting PaTz en Amsterdam UMC.

Besluitvorming over palliatieve zorg na een ernstig CVA

28-1-2020

Als na een ernstige beroerte de vraag rijst of wel of niet doorbehandelen zinvol en gewenst is, staan artsen en familieleden vaak voor een ingewikkeld dilemma. Ter ondersteuning is nu een hulpmiddel ontwikkeld dat de arts en de familie helpt gezamenlijk een besluit te nemen. 

Set Signalering en Besluitvorming vernieuwd en uitgebreid

28-1-2020

De set signalering is uitgebreid met een signaleringskaart en achtergrondinformatie over zingeving en spiritualiteit. Daarnaast zijn de signaleringskaarten en achtergrondinformatie van dyspneu, misselijkheid & braken, pijn en vermoeidheid in de set Signalering en Besluitvorming aangepast op basis van herziening van deze richtlijnen.

Theme picker

Agenda

Theme picker