Oncologie NetWerken

In Nederland krijgen jaarlijks ongeveer 100.000 mensen de diagnose kanker. De gevolgen van een behandeling voor kanker zijn veelal groot en omspannen meerdere domeinen van het leven, ook als de kanker met succes is behandeld. Soms is genezing niet meer mogelijk waarna de ziekte soms een chronisch karakter kan krijgen. Steeds vaker is het mogelijk om met behulp van medicijnen de ziekte zodanig te onderdrukken dat een leven met kanker mogelijk is.

Een leven met kanker brengt veel vragen met zich mee. Vragen op allerlei gebieden. Hoe pakt u de draad weer op thuis? Hoe vindt u de balans weer terug? U kunt bijvoorbeeld last hebben van vermoeidheid, problemen met eten, psychische klachten etc.

Om een antwoord te bieden op al deze verschillende hulpvragen en u  te ondersteunen in het verduidelijken van uw hulpvraag, zijn door Stichting KOEL in 2013 Oncologie NetWerken (ONW) opgestart. Deze netwerken bestaan uit allerlei zorgprofessionals die zich hebben gespecialiseerd en verenigd in een netwerk. Door goede communicatie tussen de verschillende disciplines binnen het netwerk, staat uw hulpvraag centraal en hoeft u niet steeds opnieuw uw verhaal te vertellen.

Wanneer u zich meldt bij een Oncologie NetWerk, zal door middel van een gesprek gekeken worden welke discipline(s) het beste bij de hulpvraag aansluit(en). Hierbij valt te denken aan (oncologie)fysiotherapeuten, oedeemtherapeuten, oefentherapeuten Cesar/Mensendieck, logopedisten, diëtisten, psychologen, etc.

Bekijk hier de gezamenlijke folder en adreslijst van de Oncologie NetWerken in uw regio. De links naar de websites van de netwerken (voor zover reeds ontwikkeld) vindt u hieronder:

•                   Sliedrecht: http://www.onwsliedrecht.nl/

•                    Ridderkerk: http://www.onwridderkerk.nl

•                   Alblasserdam: http://www.onwalblasserdam.nl

•                    Dordrecht: http://www.onwdordrecht.nl

•                    Barendrecht: http://www.onwbarendrecht.nl