X
Actueel
1234
Agenda

Nieuwe informatiekaart VWS palliatieve zorg voor professionals
De nieuwe informatiekaart Palliatieve zorg van het Ministerie VWS is uit. U vindt hierin
informatie voor professionals over de financiering van de palliatieve zorg: informatiekaart.
Farmabuddyproject - Datum: 2-2-2017

In de palliatieve en terminale fase krijgen patiënt en zijn/haar mantelzorgers te maken met complexe zorgproblemen. Om de (mogelijke) problemen en afstemming rondom genees- en hulpmiddelen effectief aan te pakken is het van belang dat de eerstelijnszorgverleners als team samenwerken.

Het netwerkbestuur heeft in maart 2016 besloten te starten met de verdere uitwerking van het NPZZG rapport “Samen werken aan deskundigheid”.

Het doel van het project is het gezamenlijk vormgeven van een aanbod aan leertrajecten voor professionals en wordt dan ook gezien als een belangrijke stap en bijdrage aan de ambities en waarden van ons netwerk.

 

App PalliArts geïntroduceerd - Datum: 15-9-2016

PalliArts, alle relevante informatie over palliatieve zorg beschikbaar via overzichtelijke app

PalliArts biedt regionale en landelijke informatie over palliatieve zorg. De aangesloten regionale netwerken en IKNL verzorgen de zorginformatie op de app. Het doel van de app is de (huis-)arts en anderen te ondersteunen bij het verlenen van goede palliatieve zorg, afgestemd op de wensen van de patiënt en diens naasten.

In de app staan naast alle relevante informatie, handige tools zoals omrekentabellen, verschillende checklists en samenvattingskaarten van richtlijnen. Ook kan men vanuit de app patiëntenfolders rechtstreeks mailen naar de patiënten.
 

 

RSS